201614okt

Rijkskantoor De Knoop volop in ontwikkeling

201614okt

de knoop bouw

Na de sloop gaat de opbouw van Rijkskantoor De Knoop voorspoedig. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de nieuwe gevel. De gevel aan de kant van de Croeselaan is bijna dicht. De eerste contouren van de nieuwe transparante gevel worden goed zichtbaar. De betonstructuur die het oorspronkelijke pand kenmerkte wordt zo veel mogelijk behouden. De kolommen worden momenteel gereinigd om hergebruikt te worden.

Uitbreiding Rijkskantoor de Knoop
Naast het renoveren van de voormalige Knoopkazerne komt er ook een uitbreiding. De werkzaamheden van het heiwerk, fundering en de begane grond vloer van de uitbreiding zijn inmiddels afgerond. Nu wordt gestart met het plaatsen van de prefab wanden en de staalconstructie, waardoor de uitbreiding ook zichtbaar zal worden.

Tijdelijk Paviljoen
Tussen de Rabobank en Rijkskantoor De Knoop komt een tijdelijk Paviljoen. Dit is het laatste onderdeel dat gerealiseerd gaat worden en is nu volop in ontwikkeling. Het paviljoen wordt een primeur op het gebied van circulair bouwen. Bij iedere keuze die voor het Paviljoen gemaakt wordt, zal rekening gehouden worden met circulariteit, ook voor de exploitatie. Het paviljoen zal over vijftien jaar verplaatst moeten worden naar een nieuwe bestemming om plaats te maken voor de volgende fase in de gebiedsontwikkeling rond het stationsgebied.