Persbericht: SAP-implementatie bij Facilicom bijzonder succesvol

PERSBERICHT
Schiedam, 10 december 2013

SAP-implementatie bij Facilicom bijzonder succesvol
Facilicom Services Group kijkt terug op een succesvolle implementatie van het ERP-bedrijfssysteem SAP binnen de schoonmaakdivisie van de facilitair dienstverlener uit Schiedam. Op termijn worden alle ICT-systemen voor bedrijfsvoering, klantrelaties en human resources van alle divisies van Facilicom overgezet naar een centraal SAP-systeem.Trots dat alles binnen de gestelde tijd is uitgevoerd.

'We zijn trots dat de implementatie van het nieuwe ERP-systeem bijzonder goed is verlopen en zeer positief is ontvangen. Zowel binnen onze eigen organisatie als ook door onze klanten', vertelt Martine Geurts, vice-president directeur van Facilicom. Doordat Facilicom nu ruim 7 jaar terug heeft besloten om zijn bedrijfssystemen te vervangen, was de dienstverlener ook in staat om alle bedrijfsprocessen weer eens tegen het licht te houden en waar mogelijk nieuwe methoden en middelen in te voeren. Deze nieuwe methoden en middelen dienen te zorgen voor meer efficiency en een betere ondersteuning van de bedrijfsvoering.

Nieuwe mogelijkheden met SAPDe implementatie van SAP in combinatie met het gebruik van Ipads maakt het voor Facilicom en zijn divisies mogelijk nog eenvoudiger apps te introduceren die voor zowel de klant als de eigen medewerkers processen makkelijker en inzichtelijker maken. 'Daarbij kun je denken aan een app voor tijdschrijven, het bestellen van producten maar ook het eenvoudiger en inzichtelijk maken van de kwaliteitsinspectie. Door het aanbieden van deze veelal 'real time' informatie kunnen wij onze klanten maar ook onze eigen medewerkers optimaal inzicht geven in data die het aansturen van een facilitaire organisatie met zich meebrengt'.

Om de medewerkers binnen Facilicom makkelijk gebruik te laten maken van de apps zijn een kleine 300 iPads uitgeleverd. Dit zorgt ervoor dat medewerkers sneller en nauwkeuriger werken en het bespaart veel papier, wat weer bijdraagt aan de MVO-doelstellingen van Facilicom. 'Een prettige bijkomstigheid'.