201810okt

Steptember: een succes binnen Facilicom Group

201810okt

Het zit erop! September, de maand waarin ruim 30 Nederlandse organisaties 28 dagen lang 10.000 stappen per dag hebben gezet. Dit jaar is het eerste jaar van deelname voor Facilicom Group aan Steptember. In totaal hebben 124 teams namens Facilicom zich aangemeld. Samen hebben zij 113.107.629 stappen gezet en is maar liefst € 10.615,99 opgehaald voor mensen met Cerebrale Parase (CP). Dit resulteerde in een mooie 3e plek in het klassement van alle organisaties die meedoen aan Steptember. Om deze resultaten te bereiken zijn er binnen Facilicom Group verschillende activiteiten opgezet. Zo was er een traploopweek, zijn er lunchparcours uitgezet en konden medewerkers deelnemen aan bootcamps.

Steptember

Tijdens Steptember zetten alle organisaties  die deelnemen aan de actie zich in voor de eigen gezondheid, maar ook voor kinderen en volwassen met Cerebrale Parase. Juist omdat bewegen voor hen helemaal niet zo vanzelfsprekend is. De opbrengsten van Steptember worden gebruikt om het leven van mensen met cerebrale parese te verbeteren. Cerebrale Parese (CP) is een houdings- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen. Het is de meest voorkomende lichamelijke beperking bij kinderen.

Hoe lekker werk jij?

Facilicom Group vindt het belangrijk dat medewerkers duurzaam inzetbaar blijven en heeft daarom het programma ‘Hoe lekker werk jij?‘ ontwikkeld waarin medewerkers zelf actief aan de slag gaan om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Bijvoorbeeld door meer te gaan sporten, kennis en vaardigheden te blijven verbeteren, maar ook om betere balans te vinden tussen werk en privé. Steptember heeft een plek gekregen in het programma 'Hoe lekker werk jij?'.