201721aug

The Green House dingt mee naar Duurzaamheidsprijs

201721aug

Nog vier finalisten strijden om de Utrechtse Duurzaamheidsprijs van 2017. Dit jaar gaat de prijs naar projecten of initiatieven in de provincie Utrecht die bijdragen aan een circulaire economie. Bijvoorbeeld door minder grondstoffen te verbruiken of grondstoffen te hergebruiken. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Samen met de juryleden kunnen de stemmers dan mede bepalen wie de Duurzaamheidsprijs wint. Stemmen kan nog tot en met 8 september. Doe je mee? Breng je stem hier uit.

Op wie kun je stemmen?

Maar liefst 45 initiatieven werden ingezonden. Vier van hen zijn door de vakkundige jury gekozen tot finalist. De finalisten die nog strijden om de eindzege zijn:

I-did: recycling van oude kleding en textiel tot gerecycled vilt voor hoogwaardige designproducten;

Circulair Paviljoen the Greenhouse: tijdelijk volledig circulair en demontabel paviljoen met horeca- en vergaderfuncties op Utrechts braakliggend terrein;

Instock: Restaurantketen, koken met onverkochte producten zet voedselverspilling letterlijk op de kaart;

Lease a jeans – MUD Jeans: Recycling van fair-trade biologisch katoenen jeans door middel van een leaseconcept of statiegeld model.

De prijzen

Onder de winnende finalisten worden mooie prijzen verdeeld, onder andere een geldbedrag beschikbaar gesteld door Amersfoort Eemland en Rabobank Utrecht; een wisselbokaal; en een dag/dagdeel vergaderen inclusief rondleiding in het recent gerenoveerde circulaire hoofdkantoor van ASR. Naast een publieksronde presenteren de finalisten zich nog voor de jury. De stemmen van het publiek en de jury bepalen samen de eindstand. De bekendmaking en prijsuitreiking vinden plaats op 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, tijdens de Duurzame Week Utrecht.

In de spotlights

De Duurzaamheidsprijs is een initiatief van de provincie Utrecht (jurylid). Vernieuwende oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst van de provincie worden in de spotlights gezet. De Duurzaamheidsprijs wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Rabobank Amersfoort Eemland en Rabobank Utrecht (jurylid), Verzekeringsmaatschappij ASR, Utrecht Sustainability Institute (jurylid), Van Scherpenzeel (jurylid) en We Beat the Mountain.