201310okt

Vandaag is het 'Dag van de duurzaamheid'

201310okt

Vandaag, donderdag 10 oktober is de 'Dag van de Duurzaamheid'. In heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats. De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda, de actie-organisatie die ons land sneller duurzaam wil maken.

Duurzaamheid versus duurzaam Facilicom heeft de term duurzaam in 2010 al geadopteerd als een van zijn kernwaarden. Duurzaam is immers breder uit te leggen dan duurzaamheid. Duurzaam appelleert aan de langetermijnvisie die Facilicom heeft, aan de continuïteit die wij opdrachtgevers bieden, aan de ervaring van 45 jaar die wij hebben, aan het toekomstgericht denken dat wij aanhangen aan mens, milieu en maatschappij en dus het mvo-beleid van ons bedrijf en, last but not least, aan onze verantwoordelijkheid voor de wijze waarop we als Facilicom opereren en aanspreekbaar zijn voor hetgeen we doen. Kortom het dekt dus een bredere lading. Dit neemt echter niet weg dat wij als Facilicom de dag van de Duurzaamheid een warm hart toedragen. Kleine initiatieven op privaat niveau kunnen immers een grote bijdrage leveren aan het reduceren van onze ecologische voetafdruk. Maar onze organisatie is qua omvang groot, waardoor het belangrijk is om stil te staan bij de wijze waarom wij onze activiteiten uitvoeren.

Facilicom geeft hieraan vorm door o.a. een bewust en verantwoord milieubeleid. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar het MVO-deel op onze site.