Motorbegeleiding
Trigion motorbegeleiding biedt flexibele verkeersregelaars op motoren voor efficiënte doorstroming en veiligheid bij diverse evenementen.
Kruimelpad
- Home
- Trigion beveiliging
- Veiligheidsoplossingen
- Verkeersmaatregelen en -begeleiding
- Motorbegeleiding
Beveiliging main menu
Wanneer zet ik een verkeersregelaar op een motor in?
Er zijn verschillende situaties waarin je een verkeersregelaar op een motor kunt inzetten. In de meeste gevallen is het aan te raden om van motorbegeleiding gebruik te maken wanneer een locatie niet of minder goed per auto bereikbaar is. Op een motor rijdt een verkeersregelaar tenslotte eenvoudig langs een file en parkeren is vrijwel nooit een probleem. Hieronder zetten we de meest voorkomende situaties voor jou op een rij.
Motorbegeleiding bij sportevenementen
Er zijn diverse manieren waarop jij motorbegeleiding kunt inzetten op sportevenementen. Zo kunnen motorrijders hardloopparcours voorrijden om vaste posten de opdracht te geven het parcours te sluiten voor parkeer, maar ook om de achterkant van het parcours weer vrij te geven. In het laatste geval weet de verkeersregelaar op de vaste verkeerspost dat er op de route weer verkeer is toegestaan wanneer de motorrijder passeert. Daarnaast kunnen motorrijders hardlopers of fietsers begeleiden of als voorrijder de route aangeven.
Motorbegeleiding bij begrafenissen
Je kunt ook motorbegeleiding inzetten om een rouwstoet te begeleiden. Doordat motorrijders ervoor zorgen dat kruispunten op de route vrij zijn, heeft de vaak langzaam rijdende rouwstoet vrije doorgang. Tevens zorg je er zo voor dat de rouwstoet aangesloten blijft.
Motorbegeleiding bij monitoren verkeersdoorstromen
Sinds enkele jaren beschikken we over een geheel nieuw BMW-motorpark. Je kunt een stand-by motorrijder of motorteam inzetten als je behoefte hebt aan het snel kunnen opvolgen en aanvliegen van verkeersopstoppingen en verkeersinfarcten bij calamiteiten. Motoren zijn namelijk mobiel, flexibel en maken manoeuvreren door verkeersopstoppingen makkelijker.
Stedelijk Incident Management
Onze motorrijders zijn extra opgeleid om het Stedelijk Incident Management op te vangen (SIM). Zij weten hoe te handelen bij verkeersopstoppingen en hebben extra vaardigheden opgedaan om optimaal te kunnen presteren in ongebruikelijke situaties. Ook zijn ze ervaren in het hebben van direct contact met de meldkamer van Rijkswaterstaat, gemeenten en algemeen coördinatoren van aannemers.
Is de inzet van motorbegeleiding duurder dan de inzet van een gewone verkeersregelaar?
Een verkeersregelaar op een motor lijkt in eerste instantie een duurdere oplossing dan de inzet van een enkele verkeersregelaar, maar kan al snel resulteren in een kostenbesparing. Eén mobiele oplossing kan in sommige gevallen namelijk meerdere statische posities (en daarmee inzet) vervangen. We kijken graag samen met jou naar wat de meest geschikte oplossing is in jouw situatie.
Wil je een verkeersregelaar op een motor inzetten?
Neem vrijblijvend contact op met een van onze projectmanagers. We denken graag mee!